Wednesday, February 24, 2010

Harini dalam sejarah....

Aih...tau2 dah bulan Feb 2010, aku pon dah tukar pejabat. Skang bertugas di Jab Akauntan Negara, di BPOPA.

Dah lebih setahun aku bercerai, dan aku masih maintain solo...bukan taknak kawen lain, tapi biarla aku kukuhkan diri aku dahulu, taknak pisang berbuah dua kali. Anyway, tgh demam ni, nak relak sat...hehehehe

( tahun bila lak laaa aku sambung ni...kui3! )

Wednesday, September 16, 2009

Selamat Hari Raya

Pada semua yg berugama Islam, Selamat Hari Raya dan Maaf Zahir Batin.

Tahun ni aku kembali beraya sebagai org bujang..huhuuuuu

Monday, August 17, 2009

Rand boleh di 'pose' tanpa perlu stand. Malah boleh buat action berdiri kaki sebelah ala2 kung fu..
Ride armor without the rider...

Utk figure, diberi dua jenis kepala, satu dgn helmet, satu tanpa helmet.

Dan inilah MOSPEADA!!!


Terima kasih kerana sudi membaca, hahaaha!


Overall, I'm really satisfied dgn keluaran Toynami ( Beagle? ) ni...detail, articulation, sculpt pada aku dah perfect dah. Considering kartun ni kuar masa zaman2 anime banyak guna 'anime-magik', usaha diorang to stay faithful to the artline amat aku respek.


~Ride Armor yang boleh diperaga pada stand.


~Figure Rand/Ray mempunyai artikulasi yg hebat, sambungan sendi juga tidak kelihatan kerana ditutup oleh baju kulitnya..







Sunday, August 16, 2009

Sembangtoys @ Berita Harian...Yeah!!!







Sabtu lepas, 15/08/2009, menjadi sejarah buat budak2 Kg Pisang @ Sembangtoys.com! Akhbar Berita Harian memilih kami sebagai bahan untuk artikel mereka. Antara ahli yang hadir utk di temuramah adalah aku, hajime, masarusan, carol, razman, vader, skachin, rrezza, zukazini, solnavo, cybuster, zodie, farid, imran and amuro.
Wartawan masa tu adalah Cik Diyana dan photographer dia dikenali sebagai Pak Ya.
Kami cuba memberi imej positif 'toy collectors' di sini, dan alhamdulillah, semenjak artikel ni kuar di Berita Harian, semakin ramai collectors mula menonjolkan diri dan juga mendaftar sebagai ahli di Sembangtoys.
Keep up the good work guys!
p/s: Mak aku tipon weh! heheehehe...

Sunday, August 9, 2009

Mospeada continued



Morning!

Ah...another Monday with all its blues...hahahah! Well, I better finish up my photoshoot of the Toynami's Mospeada.
As I say earlier, this issue is easily the best ever produced! Without further ado, I present you:

( The shiny plaque proudly displays the specs of the armor ride)

( Detail of the cockpit area and the handlebars certainly a nice touch )

( Wouldn't you believe.....monoshock absorber! )

(The stand included is excellent! And you can pose the figure anyway you wanted)

to be continued...

Tuesday, July 28, 2009

2009 already??











Dah nak sampai Ogos 2009, and I am notoriously lazy blogging nih, hahaha!


Well, now that I am single again, my hauling picks up like a vengeance! >:) Aku dah pindah ke kuarters di Putrajaya, and trying to start afresh. I've done some overhauling on my collections, disposing those that I do not really need, while buying those that I really crave for.

I was born in the 70s, spending my childhood in my 80s, so most of my toy collection might reflect influences from that era.

Latest yg disambar, adalah Toynami Masterpiece Mospeada, Rand's/Ley's type. Rand if you are a Robotech Fan and Ley if you are the original Japanese Mospeada Genesis Climber follower. Tak kisah mana pun, it's still a great piece of toy, a must have for me, hehehe...

Takyah citer banyak aaa...tgk gambo duluuu...